Symbolenwandeling

Symbolenwandeling

Wat zou dat nu zijn een symbolenwandeling, vraag je je misschien af? Vanuit mijn vak als ritueelbegeleider/spreker bij afscheid, gebruik ik regelmatig symbolen. Bijvoorbeeld een eikenblaadje of een witte roos, maar misschien ook wel een klomp of een pijp. Zo’n symbool heeft te maken met degene van wie afscheid wordt genomen of waarvoor een dienst of bijeenkomst wordt gehouden. Het kan houvast bieden in de woorden, maar ook in beelden en gevoelens. Zo kan de pijp een bijzonder plekje krijgen in je huis en kan een witte roos iedere keer als je hem ziet, koopt of krijgt je een warm gevoel geven.

Een symbolenwandeling is voor iedereen die gemis ervaart. Misschien ben je je baan of je inkomsten kwijt. Misschien ben je eenzamer geworden of ervaar je angst. Bij een symbolenwandeling is er aandacht voor gemis. Tijdens de wandeling geef ik je voorbeelden en inspiratie voor symbolen in de natuur. Je mag met  aandacht voor de natuur wandelen in relatie tot dit gemis. Van daaruit kan er een symbool zijn wat op dat moment bij jou past en wat je houvast kan bieden.

Ik nodig je uit om aandacht te geven aan een verlieservaring tijdens een symbolenwandeling. Mijn yoga-achtergrond en mijn liefde voor buiten deel ik graag met anderen. Ik neem regelmatig een klein groepje (3 – 10 personen) mee voor een symbolenwandeling. De wandeling is in kilometers niet ver. Er is tijd om samen te delen, voor stilte, voor contact met de natuur en contact met jezelf. Een eenvoudige adem en/of yoga-oefening vlecht ik in de symbolenwandeling zodat het een mooi rond geheel wordt. Heb je zin om mee op pad te gaan? De eerstvolgende wandeling is:

vrijdag 27/09/2024

om 14:00 uur.

We verzamelen aan het einde van de Michelslaan in Someren-Heide. Navigeer naar Michelslaan 38, 25-50 meter voorbij dit huis kun je (gratis) parkeren. We zijn ongeveer 2,5 uur onderweg en de route is ongeveer 2,5 km. Deelname kost 10 euro. Bel gerust of stuur even een berichtje via 06-16554363 als je meewandelt.

Een ervaring van een deelnemer heb ik omschreven in mijn column Zwerfafval.

Iedere stap is vrede

De stralende rode zon in mijn hart
Elke bloem beantwoordt mijn glimlach
Hoe groen en fris is al wat groeit
Hoe verkoelend de wind

Elke stap gezet in vrede
Verandert de weg-zonder-einde
in een blijmoedig pad

~

Thich Nhat Hanh

~

Copyright 2023 Elke van Genugten

Fotografie: Jessie Beijer

Privacy verklaring

contact

Elke van Genugten

Michelslaan 9

5712 PL Someren

06 16 55 43 63

info@elkevangenugten.nl

Met trots ontworpen door Lijn-B Web Development

Copyright 2023 Elke van Genugten

Fotografie: Jessie Beijer

Privacy verklaring

Met trots ontworpen door Lijn-B Web Development