Over mij

Anja Ligtenberg

Over mij

Bij begeleiding van een uitvaart of een ceremonie bij afscheid gaat het niet over mij. Het gaat over die ander, de persoon waar een plechtigheid voor wordt gehouden. Juist het feit dat het niet over mij gaat, maar dat ik mag helpen om deze bijzondere gelegenheid over deze bijzondere mens te laten gaan, dat is wat ik zo mooi vind.

Toch begrijp ik dat het belangrijk is om iets meer over mij en mijn visie te weten, zodat je kunt kijken of ik de juiste persoon ben om te helpen bij de ondersteuning/begeleiding van het afscheid.

Mijn passie is mensen helpen vanuit de verbinding met mijn hart. Jarenlang heb ik gewerkt in de dienstverlening en al jarenlang geef ik yogales. De behoefte om met meer diepgang mensen te helpen heeft mij gebracht naar het vak van ritueelbegeleiding en uitvaartbegeleiding.

Ik ben Elke van Genugten, geboren in 1967 en moeder van een zoon (1998) en een dochter (2000). Ik woon in een kleine leefgemeenschap met o.a. drie generaties op een oude woonboerderij met kippen, poezen en paarden in het buitengebied van Someren-Heide, Noord-Brabant. Deze leefgemeenschap organiseert regelmatig activiteiten over de zingeving van het leven. Daarnaast omschrijven de kernwoorden ‘vanuit het hart’, eenvoud, samen, puur, sociaal, oprecht en biologisch ons in een notendop.

Graag ben ik buiten, in de (moes)tuin, op ons stukje land, in het bos of op de fiets. Ik hou van dansen (biodanza), yoga, meditatie, lezen en samen met mijn gezin dingen ondernemen. Daarnaast verdiep ik me in voedsel uit de natuur (wildpluk, voedselbos).

Vakgerichte opleidingen:
– 2016 Uitvaartbegeleiding – Gaandeweg Uitvaarteducatie (diploma)
– 2017 Spirituele stervensbegeleiding – Marie-Claire vd Bruggen (certificaat)
– 2018 Ritueelbegeleiding – Gaandeweg Uitvaarteducatie (diploma)
– 2019 Dementievriendelijke ritueelbegeleiding – Dementievriendelijke uitvaartzorg (certificaat)
– 2020 – 2023 Diverse korte (dag/avond) cursussen ter verdieping van mijn begeleidingen, zoals:

  • Anders voorgaan
  • Powerpoint voor afscheidsceremonies
  • Crisismeldingen bij uitvaart
  • Omgaan met dementie
  • Vouwtraining wade
  • Liefdevol levenseinde

– 2023-2024 Stervensbegeleiding en Rouwbegeleiding – NHA (diploma)

Het HART is de enige werkelijkheid.
Het denken is slechts van voorbijgaande aard.
Altijd in het Zelf verblijven, betekent het hart binnengaan

~

Ramana Maharshi

~

Foto: Margriet Polhout

Copyright 2023 Elke van Genugten

Fotografie: Jessie Beijer

Privacy verklaring

contact

Elke van Genugten

Michelslaan 9

5712 PL Someren

06 16 55 43 63

info@elkevangenugten.nl

Met trots ontworpen door Lijn-B Web Development

Copyright 2023 Elke van Genugten

Fotografie: Jessie Beijer

Privacy verklaring

Met trots ontworpen door Lijn-B Web Development