Uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding:

Als een dierbare overlijdt is er pijn, verdriet en misschien ook opluchting, om welke reden dan ook. Ik kan je begeleiden bij alles wat er moet gebeuren. Ik help je, ondersteun je, begeleid je in de momenten direct na overlijden tot en met de dag van de uitvaart. Wat je zelf wilt doen, mag je zelf doen, wat niet lukt, neem ik van je over. Je mag op me leunen, ik vind het fijn om je te helpen.

Ik kijk samen met jou wat past. Dat wat we samen besluiten, regel ik voor jou en jouw dierbare. We kunnen alles stap voor stap samen doen in deze moeilijke dagen. Een voorbeeld hoe het zou kunnen, en er is héél véél mogelijk: samen de laatste verzorging, een thuisopbaring met Bio Sac 200 (natuurlijk manier van opbaren), persoonlijke kaart, houten kist of opbaarplank met lijkwade, vervoer met een gewone bestelbus, veldboeketten, een passende persoonlijke ceremonie op een (natuur)begraafplaats (binnen of buiten) en een gang naar het graf. Afsluitend koffie en thee met peperkoek voor de gasten en ruimte om verdriet en herinneringen te delen.

Maar het kan ook heel anders met een ceremonie in de kerk en een crematie daarna. Gaandeweg krijgen de dingen die bij jou en jouw dierbare overledene passen vorm. Samen maken we daar een bijzonder speciaal afscheid van. Bel me als je graag wilt dat ik je begeleid of voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

'Sterven is verhuizen van de wereld naar het hart van de mensen die van je houden' - Manu Keirse