Voorbereiding: een voorgesprek en/of een workshop

Voorgesprek
Ooit ga je dood… zo is het leven nu eenmaal. Misschien komt het heel dichtbij of is het al heel dichtbij. Of misschien wil je het gewoon goed geregeld hebben of heb je duidelijke wensen over jouw uitvaart en/of jouw afscheidsceremonie.

Ik ga graag in gesprek met jou en kan voor jou je wensen in kaart brengen. We kunnen samen kijken hoe jij het wilt als jij overlijdt. Jouw wensen met betrekking tot laatste verzorging, rouwvervoer, omhulsel, etc. noteer ik. Daarnaast kunnen we ook, als je dat wilt samen een ceremonie maken die precies bij jou past en die helemaal voor jou wordt gemaakt.

Spreekt je dit aan, bel me of stuur me een bericht dan kom ik bij je langs voor een persoonlijk gesprek.

 

Workshop Voorbereiden op doodgaan

Sterven hoort bij het leven. Iedereen krijgt te maken met dood. In elk leven overlijden er mensen die je lief hebt. Ik nodig je uit om met een interactieve workshop je voor te bereiden op jouw laatste levensfase, je sterven en de week van de uitvaart. Wanneer je gaat trouwen ben je vaak lang van tevoren bezig met plannen. Je bepaalt van tevoren de locatie, wie je uitnodigt, wat voor ceremonie je gaat houden, of je wel of geen feest geeft, noem maar op. Kortom: je bereidt je echt voor.

Als je gaat sterven dan is het niet zo gebruikelijk dat je je voorbereidt. Meestal weten mensen wel of ze begraven of gecremeerd willen worden, maar weten de achterblijvers dat ook? Naast cremeren of begraven zijn er nog een heleboel andere dingen die er geregeld moeten worden, zoals de manier van verzorgen en waar je eventueel opgebaard wilt worden.

En hoe zit het met jouw laatste levensfase? Een fase waarin we allemaal terecht komen. Meestal weten we niet precies wanneer we gaan sterven. Wel weet je dat, als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, het waarschijnlijk geen 20 jaar meer duurt voor je over zal gaan en dat je in je laatste levensfase bent gekomen. En wanneer je een diagnose krijgt met een dodelijke ziekte weet je ook dat in je laatste levensfase bent aanbeland. Wat wil jij in jouw laatste levensfase? Wat vind jij belangrijk en hoe wil jij sterven? Je kunt je voorbereiden, ook al weet je niet wanneer je zult overlijden.

In deze workshop krijg je informatie en staan we stil bij diverse onderwerpen rondom je laatste levensfase, sterven en uitvaart. Ik stel prikkelende vragen, die je op weg helpen om van jezelf te weten te komen wat jij belangrijk vindt. In verbinding met je hart, delen we met elkaar wat je graag wilt delen. Je krijgt materiaal wat je mee kunt nemen naar huis om nog eens door te lezen, waar opdrachten in staan en waarin je notities kunt maken. Daar zal ook ruimte voor zijn tijdens de workshop.

Het doel is om bewust stil te staan bij de laatste levensfase, het sterven en wensen rondom sterven en uitvaart. Vanuit mijn expertise geef ik je informatie, maar probeer ik ook de verbinding met je hart te creëren of te versterken, zodat je voelt wat jij belangrijk vindt bij deze onderwerpen.

Het is een serieus onderwerp, maar ook bij serieuze onderwerpen mag er lichtheid en humor zijn. Daarnaast geef ik deze bijeenkomsten kleur met behulp van korte betekenisvolle rituelen. Heb je nog vragen? Aarzel je vanwege het onderwerp? Neem contact met me op, dan vertel ik je nog wat meer over de inhoud, zodat je kunt beslissen of deze workshop ook iets voor jou is. Ik luister graag naar je.

Voel je welkom!

Concreet:

Workshop:                        Voorbereiden op doodgaan
Data:                                  Zondagmiddag 21 en 28 januari 2024, 2 x 2,5 uur (reservedatum 4 feb)
Tijd:                                    13.30 – 16.00 uur
Locatie:                              Lambertushoeve, Michelslaan 9, 5712 PL Someren
Aantal deelnemers:        Minimaal 4, maximaal 8
Kosten:                              € 75,- per persoon incl. koffie, thee, lekkers en werkboekjes
Handvatten:                     Twee mooie werkboekjes met informatie en vragen om te beantwoorden.
Opgave:                             06-16554363 of info@elkevangenugten.nl


 

 

 

                                                                                                                             Als ik een groene tak in mijn hart draag
                                                                                                                               zal er een zangvogel op neerstrijken.

                                                                                                                                               Chinees gezegde